Asuán junior cup 2014

Asuán junior cup 2014

Aktivně se kaprařině věnuji několik let a rozhodl jsem se postoupit v mé cestě za kapry o další krok vpřed. S mým parťákem Ondrou jsme se rozhodli, že se zúčastníme juniorského závodu Asuán junior cup.

Asuán byl pro nás velkou neznámou, nikdy jsme zde nechytali, pouze několik mých přátel se těchto závodů v minulých letech zúčastnilo a poskytli nám drahocenné informace. Plán byl jasný. Krmit mnoho, často a čím drobnější, tím lépe. Volba padla na method mix rybí krev, směs pelet s různými dobami rozpadu a kukuřici s řepkou. Ihned na prvotní zákrm jsme použili cca 15 kg zvoleného krmení, poté jsme každé zhruba dvě až tři hodiny dokrmovali po menších dávkách.

Ryby nebyly téměř vůbec aktivní. V pátek večer bylo dvanáct ze šestnácti teamů bez jediné bodované ryby (kapr, amur), my bohužel mezi nimi, i když se nám podařil zdolat nádherný 112 cm dlouhý jeseter.

Přesto jsme pokračovali v naší krmné strategii a v sobotu odpoledne se konečně dočkali první bodované ryby. Kapr s váhou 5,14 kg nám aspoň trochu dodal tolik potřebné sebevědomí. Že je naše taktika správná, potvrdil o několik hodin později kapr s váhou 11,23 kg.

Okolní teamy krmily stále více a tím více chytaly, proto padlo rozhodnutí vše vsadit na jednu kartu. Před sobotní nocí jsme zkrmili zbytek krmení, ponechali jsme si pouze trochu method mixu na ráno.

Ukázalo se, že se tato volba vyplatila. Přes noc jsme zdolali kapry s váhami 11,40 kg, 11,74 kg a 9,48 kg, bohužel jsme také dvě ryby ztratili. Ráno jsme dokrmili zbylý method mix a několik chvil před ukončením přišel poslední záběr, bohužel opět s vítězstvím na straně ryby.

Po 48 hodinách závodu jsme měli na kontě dohromady 48,99 kg bodované ryby, což stačilo pouze na 9. místo z 16 ti teamů, ale pro nás je i toto úspěch v porovnání s ostatními teamy, které se těchto závodů účastnili již poněkolikáté.

Tímto bych chtěl mnohokrát poděkovat panu Fantovi za podporu a důvěru, kterou do nás vložil, a budeme se těšit na další spolupráci.

asu14

asu2

asu0

 

asu14

asu5

Miroslav Tomala ml.