Což takhle K.O.SQUID

Což takhle K.O.SQUID

Vzhledem k nedostatku času jsem si naplánoval krátký víkendový výjezd na obecní rybník kousek od Českých Budějovic. Teprve na místě jsem obdržel informaci, která mě trošku zarazila. Místní „odborníci“ tento jinak velmi krásný rybník zčásti lovili a odvezli i ryby nad hranicí 80cm. Nu co se dá dělat, budeme se snažit chytit alespoň nějaké ty kapry, co zde zbyli. Místo k lovu jsem si možná ukvapeně zvolil i s mým kolegou Frantou na hrázi. Na posledních akcích byly tyto místa značně hluchá a to mě nabízelo šanci se pokusit to prolomit.

mil1

Jako návnadu jsem zvolil velmi jednoduchou kombinaci ve smyslu „Na co chytám, tím i krmím“. Takže na těch cca 42 hodin chytání jsem musel vystačit s 5-ti kilogramy boilies v příchuti K.O.SQUID v průměru 20mm. Nakonec mě na celou dobu stačily 3 kilogramy, ale to jsem nevěděl na začátku víkendovky. Takže taktika byla ke každé montáži nastřelit kobrou 20-30 koulísů a čekat.

První podvečer se kousek od břehu ukázalo pár kaprů a já ihned provedl změnu v tom, že jeden prut jsem nastražil asi 5 metrů od břehu na hlubší vodu. Tohle se nakonec ukázalo jako velmi účinné, neboť z celkových pěti kaprů jsem takhle dokázal zdolat čtyři. Z volné vody a vzdálenosti 80 až 120 metrů pouze jednoho. Všichni čtyři kapři od břehu zabrali v nočních hodinách a ten jediný z volné vody ve dne.

mil2

Celkový výsledek za víkend byl pět kaprů – já v délkách 70, 75, 79, 82 a 83cm. Můj kolega Franta ulovil tři kapry – 75, 78 a 79cm. Oproti kolegům na VIP místech jsme nakonec dopadli velmi dobře a opět se mě potvrdila skutečnost, že boilies od hodonínské firmy AMINOMIX je ta správná jistota se kterou můžu vyrazit na šupinaté kámoše.

Tímto děkuji panu Fantovi za skvěle připravené boilies a doufám, že letos se mě ještě podaří na jeho výrobky chytit nějaké krásné ryby.

S pozdravem

Milan – TWIN 69